Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС) поздравља широку акцију полиције против корупције на територији целе Србије.

Да би борба против овог озбиљног изазова у нашем друштву била још ефикаснија, ПОКС ће предложити Скупштини Србије измену кривичног законика у делу који се односи на казнену политику.

– Када раскинемо везу између оних који нуде и који примају мито, сасећи ћемо корупцију. Морају одговарати пред законом само они који примају мито, а не и они који га нуде, како је сада случај. Докле год одговарају и једни и други, они који примају ће бити сигурни да их нико неће пријавити за ово кривично дело. Када будемо имали ситуацију, као у многим државама ЕУ, да они који нуде мито могу да пријаве оне који траже и примају, корупција ће почети да се смањује. Нарочито је здравство инфицирано овом болешћу и променом закона најпре би се бољитак осетио у овом сегменту нашег друштва – изјавио је Жика Гојковић, народни посланик и председник ПОКС.

ПОКС подсећа да је због корупције велико неповерење наших грађана према институцијама државе, а нарочито здравству, правосуђу, па чак и полицији. Изменом закона смањила би се корупција и временом вратило поверење народа у институције државе Србије.