Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС) предао је данас писмо министру просвете Младену Шарчевићу у ком се тражи хитна смена директора Основне школе „Никола Тесла“ у Београду Станислава Стевуљевића, који је недавно малтретирао ђаке те школе.

– Директор школе, који је натерао ученика осмог разреда да скине мајицу са ликом Гаврила Принципа, а петорици његових другова да скину мајице са поруком “Догодине у Призрену“ заслужује да буде разрешен те дужности. Он је од раније познат по насилном понашању, а овим је прекршио и неколико чланова Закона о образовању и нема никаквог оправдања да и даље буде на функцији. Нико нема право да детету на силу скида мајицу, а камоли због тога што је на њој лик српског патриоте какав је био Гаврило Принцип – поручио је народни посланик и председник ПОКС Жика Гојковић.
ПОКС подсећа да је поменутим гестом директор начинио неколико повреда Закона о основама система образовања и васпитања, у деловима који се односе на уважавање личности, заштиту и правично поступање према деци, неговање разумевања и уважавања, као и дискриминације ученика. Стевуљевићу ово није прво прекорачивање овлашћења, јер је у октобру 2017. године ошамарио ученика седмог разреда, за шта није одговарао и остао је на месту директора.