Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС) поздравља одлуку велике већине одборника Скупштине града Новог Сада, који нису дали подршку предлогу ЛСВ и ДС да се стави на дневни ред смена заменице председника Скупштине града Новог Сада, Бранке Бежанов, због њене посете четничком скупу у Вишеграду.

– Србија и читав свет знају да су Срби имали два антифашистичка покрета у Другом светском рату, са којима се поносе, партизански и четнички Драже Михаиловића. Једино то негирају хрватске и муслиманске усташе, а у Србији исти став као они имају Лига социјалдемократа Војводине и Демократска странка. Они тврде да су и Срби, као и Хрвати и Муслимани имали један фашистички покрет, што није истина. Драго ми је што данас одборници Скупштине града великом већином нису подржали да се уопште стави на дневни ред тачка о мојој смени, а камоли да се расправља о бесмисленој теми, да ли су Срби били жртве или саучесници фашизма. Надам се да је овим стављена тачка на поделе у Новом Саду када је однос према историји у питању и да ће одборници ЛСВ и ДС окренути будућности, а не прошлости, коју очигледно не познају – изјавила је Бранка Бежанов, члан Председништва ПОКС.

ПОКС изражава чуђење заокретом у политици Демократске странке. Док данашња ДС оптужује четнике и Србе у Босни за геноцид над Муслиманима у последњем рату, ДС је док је покојни Зоран Ђинђић водио ту странку слао писма подршке Ратку Младићу и заједно са њим и Радованом Караџићем пекао вола на Палама. Од патриотске странке из деведесетих година, ДС се претворио у обичног експонената политике наших непријатеља.