Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС) најстроже осуђује организовање прославе победе турске војске у Првом светском рату, на Галипољу, 1916. године, које је одржано у Доњем Каменграду, у Босни и Херцеговини.

У исто време изражава чуђење реакцијом дела босанске и српске јавности, као и појединих амбасада, због обележавања годишњице од хапшења генерала Драже Михаиловића у Вишеграду.

– Невероватно је да Британцима и Американцима не смета полагање венаца босанских званичника на споменик турској победи над савезничким снагама на Галипољу, 1916. године у Првом светском рату, а смета им полагање венаца на споменик Дражи Михаиловићу који им је био савезник у Другом светском рату и спасио преко 500 америчких пилота. Јасна је порука коју жели Србима и целој Европи да пошаље босанска власт овим чином, а то је да нису пожељни и да је Бошњацима Турска матична држава. Да није тако, зашто би Бошњаци славили победу у бици у којој нису учествовали, нити су били под Турцима у то време – изјавио је Жика Гојковић, народни посланик и председник ПОКС.

ПОКС апелује на државни врх Србије да, поводом овог скандалозног скупа, упути оштру протестну ноту Босни и Херцеговини, али и институцијама Европске уније, на чије чланство претендује наша суседна држава која очигледно дискриминише Србе, а велича вековне окупаторе и империјалисте