Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС) позива политичке странке из власти и опозиције да смире страсти, а народне посланике који бојкотују рад, да се врате у парламент, као и оне што намеравају да штрајкују глађу, да то не чине.

– Нећу штрајковати глађу, нити ћу бојкотовати рад парламента, јер би то било неодговорно према грађанима. Посланици су бирани од народа да раде за добробит грађана, а не да бојкотују рад парламента или да у њему штрајкују глађу. Сада је свима јасно, да нам је краљ потребнији него икада, јер једино он може да смири тензије између владајућих и опозиционих странака, које прете да ескалирају у нови грађански рат. Као да нам није као нацији и држави довољно проблема, па су нам неопходни и међусобни, свакодневни сукоби, насиље, увреде, штрајкови. Јединство нам је потребније него икада, да би смо одбранили наше националне интересе и јасније је него икада, да то можемо постићи само у Краљевини Србији – изјавио је народни посланик и председник ПОКС, Жика Гојковић.

ПОКС апелује на све странке да се уразуме, врате политичку борбу у институције и парламент и да у фер и поштеној предизборној кампањи представе свој програм грађанима, јер се једино путем избора власт може сменити и изабрати.

– У историји имали смо случај да су комунисти насиљем, без избора, дошли на власти, збацивши уставом дефинисану краљевину и легално изабрану власт на избори. Последице њихове накарадне владавине и погрешних одлука трпимо као народ већ преко седамдесет година. Откад је света и века, ко насиљем приграби власт, никада не ради у корист народа, него искључиво своју – закључио је Гојковић.