Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС) позива Министарство привреде да почне са реформама наше економије по узору на економску пролитику Милана Стојадиновића, који је у периоду економске кризе између два светска рата, Краљевини Југославији и Србији обезбедио стабилан раст БДП-а и економски ојачао нашу државу.

– Не морамо да измишљамо „топлу воду“, треба само да узмемо рецепт од најбољих и најуспешнијих које смо имали. За нашу земљу се 1936. година сматра најстабилијим економским периодом у првој половини 20. века. Тада је раст бруто друштвеног производа износио невероватних 14,6 одсто. Када бисмо се угледали на економску политику у време владе Милана Стојадиновића, који је градио економију Краљевине од нуле, данашња Србија би доживела процват – поручио је Жика Гојковић, народни посланик и председник ПОКС.

ПОКС подсећа да се Милан Стојадиновић, први премијер са модерном економском визијом, повећао је домаћу производњу и извоз, а држава је штитила пољопривредне произвођаче. Јавним радовима је сузбио незапосленост, градећи пруге у брдским пределима, нове путеве, поправљао и проширивао луке, изграђивао канале. На тим радовима запослио је преко 150 хиљада људи. За време његове владе подигнуто је 111 нових фабрика и основано 100 нових индустријских предузећа, у 92 одсто случајева са домаћим капиталом.