Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС) најоштрије осуђује најаве из Приштине о покретању иницијативе за оснивање трибунала за злочине и наводни геноцид који су починили Срби током последњих сукоба на Косову и Метохији.

– Срби на Косову и Метохији су и до сада били изложени лажним оптужбама за наводне ратне злочине због чега су многи хапшени и неосновано држани у притвору по више месеци. Оснивање овог назови трибунала послужило би за отворен лов на Србе и наставак етничког чишћења започетог 1999. године. Језива је чињеница да суд желе да оснују управо они који су као вође тзв.ОВК и лично одговорни за масовне злочине почињене над српским становништвом а који ни након 20 година нису одговарали – изјавио је народни посланик и председник ПОКС, Жика Гојковић.

ПОКС сматра да је ово још једна у низу акција са намером да се потпуно обустави дијалог, те стога позива представнике међународне заједнице да спрече реализацију ове опасне идеје која може довести до још већих тензија и нестабилности у читавом региону.