Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС) најоштрије осуђује претње исписане на билборду Милорада Пуповца са поруком: „Закољи српску децу“ и „Убиј Србина“. То је јасан позив на крвопролиће и нове злочине и прогоне.

– Од хрватских власти не очекујемо апсолутно ништа, али ЕУ питамо, да ли су то те европске вредности којима се поноси. Чињеница је да је та држава настала на ками и натопљена је српском крвљу широм НДХ, а државност је обновила „Олујом“ и „Бљеском“, новим злочинима над Србима и њиховим протеривањем. ЕУ мора да осуди и санкционише позиве на убиство деце, јер је Хрватска њихова чланица или да то јавно подржи па да коначно знамо на чему смо са њима – изјавио је председник ПОКС-а и народни посланик Жика Гојковић.

Позив на линч и убиство деце у току избора за Европски Парламент и то све без икакве реакције ЕУ је скандал без преседана и подстрек за оне који прете да слободно наставе с провокацијама, а можда и да претње спроведу у дело.
ПОКС се искрено нада да ће се десити чудо да ће хулигани и фашисти који су исписали претње бити осуђени, како никоме у 21. веку не би пало на памет да прети убиством деци и невинима.