Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС) сматра да наша земља има могућности за много продуктивнију производњу електричне енергије добијену од обновљивих извора и да се тај природни потенцијал мора искористити.

– Тренутна производња од око 7.000 мегавата електричне енергије годишње из обновљивих извора не представља значајнији удео у укупној производњи у Србији. Имамо пример Немачке који требамо следити а која је готово половину струје претходне године произвела из обновљивих извора енергије. Такође, показало се да изградња мини хидро-електрана није добро решење, пре свега због угрожавања животне средине, тако да улагања треба усмерити на ветропаркове, коришћење соларне енергије и биомасе, изјавио је народни посланик и председник ПОКС Жика Гојковић.

ПОКС подесћа да осим добијања „чисте“ енрегије чија производња не штети животној околини, коришћење биомасе може бити и развојна шанса Србије, јер би се изградњом постројења за прераду отапада из пољопривредне производње отворио и велики број радних места.