Скупштина Града Ваљева усвојила је предлог Покрета обнове Краљевине Србије (ПОКС) да пилот, Милош Жуњић, који је 6. априла водио југословенску краљевску авијацију током бомбардовања Београда, добије улицу у том граду.

– Поносни смо што је наша иницијатива прихваћена и што ће херој Милош Жуњић добити улицу у свом родном граду. Српски пилоти борили су се против надмоћне немачке ескадриле и храбро дали свој живот бранећи свој народ, а Милош Жуњић је био на њиховом челу. Када је 6. априла почело бомбардовање престонице, полетео је са својим људима уз поклич „За мном!“. Он је током ваздушних борби успео да обори један немачки бомбардер, али је његов авион тешко оштећен због чега је био приморан да падобраном искочи из авиона. Иако према неписаном пилотском кодексу пилот који искочи из авиона престаје да буде мета, пилоти немачког Луфтвафеа су митраљезима усмртили Жуњића док се падобраном спуштао на земљу. Овај херој има улицу у Београду, а сада ће коначно, после скоро осам деценија, једнако признање добије и у родном Ваљеву – поручио је народни посланик и председник ПОКС Жика Гојковић.

ПОКС подсећа да је авијација Краљевине Југославије бројала више од 2.400 авиона свих врста, већином домаће производње. Захваљујући комунистима, који су фабрике национализовали и растерали све стручњаке, оне су пропале, а данас, ниједна од тих фабрика не постоји.