Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС) позива представнике Србије да сутра на седници Савета безбедности Уједињених нација jош једном известе ову међународну институцију о албанском кршењу Бриселског споразума, у одлуци о увођењу такси, формирању тзв. Војске Косова и одбијању да се формира Заједница српских општина.

– Србија треба да покаже да има достојанство и понос на седници СБ УН и најави контрамере према Приштини, ако међународна заједница није у стању да их уразуми, да укину таксе, расформирају тзв.Војску Косова и да примене оно што су сами потписали Бриселским споразумом, односно формирају Заједницу српских општина. Контрамера Србије треба да буде забрана уласка на територију централне Србије преко административних прелаза свима који немају личну карту Републике Србије. На овај начин онемогућило би се стотинама хиљада грађана са Косова и Метохије, који не признају нашу државу као своју и немају личне карте Републике Србије, да користе наше путеве као транзитне до земаља западне Европе. Ова мера била би на снази све док се не укину таксе на српску робу – поручио је народни посланик и председник ПОКС Жика Гојковић.

ПОКС се залаже да за Србију, у процесу решавања питања Косова и Метохије, једини обавезујући документ треба да буде Резолуција 1244 СБ УН, којом се гарантује суверенитет и територијални интегритет наше земље, као и Устав Србије.

– Србија је резолуцијом 1244 СБ УН, учинила већ превише уступака и никакве нове нити сме, нити треба да учини. У складу са тим, против смо разграничења или било каквих подела територије Косова и Метохије, јер је то не само неотуђиви део наше отаџбине, него и срце и душа наше нације – закључио је Гојковић.