Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС) најоштрије осуђује уклањање спомен плоче у Сребреници, постављене у знак сећања на зверски убијене Србе током рата у БиХ.

– Скидање спомен плоче са именима Срба који су убијени на најсвирепији начин, само два дана након њеног постављања, јасна је порука да Срби не смеју бити жртве и још један покушај сакривања истине. Иако у тој општини постоји на десетине муслиманских спомен плоча са често неистинитим подацима, нико их није склонио. Међутим, Срби морају бити представљени искључиво као злочинци, а никако као недужне жртве. Злочини над Србима у Сребреници, селу Кравици и широм БиХ које су починиле муслиманске хорде не штедећи ни децу од неколико година, неће бити заборављени иако су главни налогодавци и извршиоци остали некажњени – изјавио је народни посланик и председник ПОКС Жика Гојковић.

ПОКС подсећа да је спомен плоча постављена на некадашњој полицијској станици у Сребреници која је током рата у БиХ служила као логор где су зверски мучени и убијани Срби.