Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС) поздравља писмо Његове светости Патријарха Васељенског Вартоломеја председнику Црне Горе Милу Ђукановићу, у ком је јасно подвукао да је Српска православна црква једина канонска православна црква у тој земљи.

– Ђукановићу и његовој антисрпској власти ово је јасна порука да у Српску православну цркву не смеју да дирају. Васељенска патријаршија је гласно поручила да народ Црне Горе не сме да се доводи у стање црквене изолације. Ово је снажна порука онима који желе да отму имовину СПЦ и промовишу непризнату Црногорску православну цркву на челу са Мирашем Дедеићем, некадашњим епископом Православне цркве којег је Васељенска патријаршија рашчинила.

Колико год се црногорска власт трудила да то порекне, црногорски народ и држава ће увек имати упориште и ослонац у Српској православној цркви. Очекујемо да ће наша држава, уз овако недвосмислену подршку Васељенске патријаршије, пружити још јачу подршку нашој цркви и тако спречити нападе Ђукановићевог естаблишмента који се не стишавају.