Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС) предлаже да се француском мајору у време НАТО агресије на Србију 1999.године, Пјеру Анрију Бинелу познатом по томе што је нашој војсци предао планове бомбардовања, додели српско држављанство и национална пензија.

– Француски мајор је учинио онако како га је деда учио, који се борио на солунском фронту раме уз раме са војницима Краљевине Србије, а то је „да када сретне Србина скине капу“. Због одлуке да Србији преда планове НАТО бомбардовања мајор Бинел је осуђен на пет година затвора и остао без Легије части у Француској. Међутим, својим делом он је заслужио праву част, постао витез добра и доказао да је правда изнад личних интереса. Време је да Србија доделом држављанства и националне пензије, искаже захвалност овом великом човеку, симболу чојства и личног пожртвовања. Оно што мајора Бинела још више чини херојем је чињеница да се он није покајао без обзира на казну и изјавио да се осећа поносно због свог чина и да би поново исто урадио. Србија мора да покаже да своје пријатеље не заборавља – изјавио је народни посланик и председник ПОКС Жика Гојковић.

ПОКС подсећа да је некадашњи француски мајор Пјер Анри Бинел поводом седамнаестогодишице НАТО агресије упутио отворено писмо у којем је изразио дубоко поштовање, пријатељство и љубав према нашем народу.