Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС) предлаже Влади Србије да иницира формирање Комисије за утврђивање тачног броја цивила страдалих у ратовима у 20. веку на подручју бивше Југославије, коју би чинили представници ЕУ, Русије, САД, Кине и Израела.

– Не може ЕУ толику пажњу да посвети Сребреници, а потпуно да заборави Јасеновац, Јадовно, Братунац и друга места на којима су страдали Срби. Уколико је ЕУ заиста стало до истине и помирења међу народима Балкана, потребно је да пристане на формирање овакве комисије која би утврдила тачан број невиних жртава на свим странама током целог 20. века. Након завршетка рада комисије, њена последња улога би била и да утврди један дан и једно место за обележавање сећања на све невине жртве и тиме да се стави тачка на тему трговине људском несрећом и лицитирања бројем жртава. Иако сам убеђен да би се само тако ставила тачка на сукобе и кренуло напред, сигуран сам да представници ЕУ не би прихватили овај предлог јер су свесни да су у 20. веку највише страдали Срби, па не би могли више бити редовни кривци и на стубу срама – изјавио је председник ПОКС и народни посланик, Жика Гојковић.
ПОКС оцењује да је лицемерно понашање представника ЕУ, зато што селективно приступају невиним жртвама по националној припадности, тако да једину пажњу посвећују Сребреници, а потпуно игноришу, као да се нису десили Јасеновац, Јадовно и други логори и стратишта коју су по бруталности превазилазили чак и озлоглашене нацистичке логоре. ПОКС сматра да се злочини у 20. веку не могу изоловано посматрати, јер су актери сукоба исти и догађаји узрочно-последично повезани, тако да се Сребреница не може посматрати изоловано у односу на целу БиХ и Хрватску и злочине из Другог светског рата.