Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС) тражи од државе да забрани приказивање ријалити програма пре поноћи и да опорезује са 50 одсто медије са таквим програмом, а сакупљени новац усмери у Фонд за лечење оболеле деце.

– Ријалити програми су деградација морала и атак на породичне и традиционалне вредности, које су неопходне за опоравак нашег друштва и државе, нарочито у ово тешко време. Држава мора да уреди ову област, тако што ће се додатно опорезовати све телевизије које емитују ријалити програм и да се такав садржај може пуштати само после поноћи – изјавио је народни посланик и председник ПОКС Жика Гојковић.

ПОКС у Скупштини Србије тражи доношење закона који ће уредити ову област јер се постојећа регулатива не поштује, а регулаторна тела која су задужена за уређивање ове области не ради свој посао и не доносе никакве резултате.
Последњи пример када је у једном дану једна медијска кућа прикупила преко 5 милиона евра од гласања СМС порукама у ријалити програму, потврда је да би порезом држава оприходовала само тада 2 ипо милиона евра за потребе лечења тешко оболеле деце.