Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС) подсећа да је прошло четири године од рехабилитације генерала Драгољуба Михаиловића, а још увек није откривено место на коме почива овај најодликованији српски официр.

ПОКС захтева од државе, два дана од годишњице његовог убиства, да покрене питање проналажења гроба генерала Михаиловића и коначно отклони неправду која је учињена пре више од седам деценија.

– Нису случајно комунистички зликовци изабрали ноћ између 17. и 18. јула да стрељају Дражу Михаиловића, јер су, такође у ноћи између 17. и 18. јула, 28 година раније, побили све чланове породице и самог руског Цара Николаја II Романова, који је објавио рат Аустроугарској због напада на Србију. Велика неправда је делимично отклоњена рехабилитацијом, али неће бити потпуно док се не пронађе гроб Драже Михаиловића. Генерал Михаиловић је дао живот за свог краља, народ и отаџбину и заслужује да буде достојно сахрањен. Заоставштина комунизма и страх од одговорности за овај стравичан злочин, спречавају да се истрага о проналажењу гробног места оконча. Они који су га убили и њихови потомци су свесни да би његов гроб био својеврсно народно светилиште, зато се толико и труде да га сакрију – изјавио Војислав Михаиловић, потпредседник ПОКС.

ПОКС подсећа да је Драгољуб Михаиловић убијен у ноћи између 17. и 18. јула 1946. године у Београду, у строгој тајности. Никада није утврђено где су сахрањени његови посмртни остаци. Безброј пута су покретане иницијативе за откривање гроба, али никада нису реализоване до краја. Михаиловић заслужује да почива у породичној гробници и да му се ода почаст и од стране Срба, будући да је све почасти и највиша одликовања добио од председника САД Харија Трумана 1948. године и француског председника Шарла Де Гола 1943. године. Србија мора да сазна истину о овом првом герилцу у поробљеној Европи 1941. године и да има где да му се поклони.