Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС) захтева да правосудни органи Србије покрену истрагу због убиства 14 жетелаца у Старом Грацку на Косову и Метохији 1999. године. За овај злочин нико није одговорао, а истраге које су се на Косову водиле су обустављене.

– Срамно је да ни после пуних 20 година нема нити једног процесуираног злочинца за масакр који се десио пред очима међународне заједнице у зони одговорности војника Велике Британије. Још срамније је да су истраге обустављене. Допуштање да слободно шетају они који су убили 14 српских жетелаца од којих је најмлађи имао само 17 година док су жњели пшеницу, такође је злочин. С обзиром да постоје сазнања да су британски војници прикупили релевантне информације о злочину а да га међународне институције на Косову ни после две деценије нису расветлиле, позивамо наше правосудне органе да отворе истрагу како би се убице привеле правди – изјавио је народни посланик и председник ПОКС Жика Гојковић.

ПОКС подсећа да је локално гробље у Старом Грацку након злочина неколико пута минирано а да је спомен плоча са именима убијених жетоца истакнута на основној школи у том селу разбијана и скрнављена.