Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС) подржава најаву доношења Националног програма за превенцију злоупотребе психоактивних супстанци и предлаже да његов интегрални део буду мере за сузбијање наркоманије које је ПОКС раније предложио, а које су дале одличне резултате на Исланду.

– Деца млађа од 16 година немају шта да траже на улици после поноћи, зато смо предложили да се то законом уреди као у многим европским државама које су значајно сузбиле наркоманију. Предложили смо низ конкретних мера по угледу на Исланд који је за 20 година смањио проценат младих који користе дрогу и алкохол са 44 на 5 посто. Ове мере подржало је преко 50.000 грађана својим потписом. Чињеница је да наркоманија и алкохолизам узимају све више маха међу младима и зато борба против њих мора бити стална и бескомпромисна – изјавио је народни посланиик и председник ПОКС Жика Гојковић.

ПОКС подсећа да су у Краљевини Југославији постојала Соколска удружења која су имала за циљ подизање телесно здравих, морално јаких и национално свесних грађана, а да су чланови морали бити дорасли и непорочни држављани наше земље. Старешина Соколског савеза био је Петар Карађорђевић.