Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС) позива Владу Србије да подигне споменик зверски мученом и убијеном капетану Срђану Перовићу из Пећи.

– Најужасније мучење које је пет дана проживљавао српски капетан од стране монструма из такозване Ослободилачке војске Косова постало је симбол страдања једног народа у борби за слободу и очување своје отаџбине. Голгота кроз коју је Перовић прошао није забележена у новијој историји. Ових дана навршило се 20 година од тог злочина за који никада нико није одговарао. Нека подизање споменика буде у знак почасти и за спокој души капетана Перовића и свих недужних жртви шиптарских терориста. – поручио је народни посланик и председник ПОКС, Жика Гојковић.

ПОКС подсећа да је Перовић 6. јула 1998. године са својом четом Посебне јединице полиције у покушају да спасе две српске породице, Вујошевиће и Радевиће из села Лође, надомак Пећи, од шиптарских терориста упао у руке припадника ОВК. Срђан је одбио да ода положај, бројност и друге податке српских полицијских снага, и тиме између живота или издаје, изабрао је смрт. Страхоте кроз које је прошао заробљеник српски полицајац незамисливе су нормалном човеку. Припадници ОВК су му живом секли уши, нос, полни орган, извадили око и поломили сваку кост. Умирао је пет дана у најтежим мукама. Цела Метохија га је оплакивала. Нападом ОВК у Лођи је командовао Мифар Шаља, а његов главнокомандујући био је Рамуш Харадинај.