Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС) најоштрије осуђује мучки напад на Србе у близини Книна у Хрватској док су гледали пренос утакмице Црвене звезде у коме је повређено пет српских младића.

– Најновији излив безочне мржње према Србима и свему што је српско плод је нескривене подршке усташтву које долази са највиших инстанци у Хрватској. Чињеница да су се у близини Книна готово истовремено догодила два напада, да су их извели маскирани и шипкама и палицама наоружани нападачи, доказ је да је тај чин био добро организован и планиран, а не да се десио из обести пијаних младића, како то желе представити хрватски званичници. Уколико се починиоци овог кукавичког напада не ухапсе и строго казне, биће то још један позив на лов на Србе у Хрватској – изјавио је народни посланик и председник ПОКС Жика Гојковић.

ПОКС подсећа да се већ дуже време у Хрватској ствара анти-српска пропаганда која као последицу има све учесталије нападе на српско становништво и враћање усташког колорита на готово свако масовније окупљање Хрвата.