Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС) најоштрије осуђује нове претње и провокације уперене против Срба на Косову и Метохији и тражи хитно хапшење наоружаних униформисаних лица која су у општини Зубин Поток исписивали графите терористичке ОВК.

– Чињеница да се светска политичка ситуација мења у корист Срба ствара нервозу код Албанаца који сада само траже начин да провокацијама изазову нестабилност па чак и отворне сукобе на Косову. Тражимо хитну реакцију Кфора, Еулекса и полиције како не би дошло до ескалације ситуације и угрожавања безбедности Срба на Косову и Метохији. Порука оних који објављују фотографије наоружаних људи у маскирним униформама који у општини Зубин Поток исписују графите терористичке ОВК, веома су јасне и претња су наставком етничког чишћења Срба на Косову и Метохији, изјавио је народни посланик и председник ПОКС Жика Гојковић.

ПОКС подсећа да је уочи расписивања избора на Косову већ упозоравао на сличне провокације Албанаца, и позвао Србе са Косова и Метохије да управо због тога покажу још већу слогу и јединство.