Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС) најоштрије осуђује чин глумца Бранислава Трифуновића који је у Народном позоришту у Лесковцу током представе „Пад“ исцепао српску заставу.

– Не постоји политички, идеолошки, нити било који други разлог који може да оправда цепање српске заставе. Застава Краљевине Србије била је једина застава на целом свету коју за време Првог светског рата непријатељ није успео да зароби. За њу је погинуло више од милион Срба, а хиљаде су радије дале главу него да падне непријатељу у руке. У данашње време у Републици Србији старлете газе наше заставе у ријалити емисијама, а појединци је јавно цепају. То је најјаснија и врло сликовита разлика између краљевине и републике. Овакве ствари ће се дешавати док држава не реагује и не почне да примењује закон – изјавио је потпредседник ПОКС Војислав Михаиловић.

ПОКС подсећа да је јавно излагање порузи Србије, њене заставе, грба или химне, кривично дело под називом Повреда угледа Србије и кажњава се новчаном казном или затвором до три месеца. Очекујемо брзу реакцију надлежних органа и адекватно санкционисање овог срамног чина.