Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС) учествовао је данас на помену жртвама комунистичког режима, после уласка Црвене армије у Србију од септембра 1944.године, када је побијено више од 200.000 грађана Србије, због своје монархистичке идеолошке припадности. Скупу је присуствовалa делегација ПОКС на челу са председником Жиком Гојковићем, замеником председника Мирком Чикиризом и потпредседником Војиславом Михаиловићем, унуком славног генерала Драже.

– Упркос синоћњем вандализму комуниста, одржали смо помен њиховим жртвама и то ћемо чинити докле год истина не угледа светлост дана. Овде код Краљеве чесме на Лисичјем потоку, налази се највеће стратиште у Београду, где су комунисти након отимања власти, убули више хиљада грађана само зато што су за краља, демократију и вишепартијски систем. Убијени су јер нису подржавали власт која је освојена пушком, а не демократским изборима и која је предстаљала једнопартијску комунистичку диктатуру. Захтевамо од државе да се укључи у расветљавање ових злочина и тражимо отварање тајних архива, како би жртве „црвеног терора“ добиле обележено гробно место, а њихови потомци дуго чекани мир – истакао је народни посланик и председник ПОКС, Жика Гојковић.

ПОКС подсећа да је државна Комисија за тајне гробнице пронашла у архивама под ознаком државне тајне, 60.000 имена побијених грађана. Према тврдњи историчара, број жртава комунистичких власти био је вишеструко већи јер је више убијано људи без икакве евиденције, у односу на евидентиране.