На иницијативу Покрета обнове Краљевине Србије (ПОКС) једна од крагујевачких улица је добила и званично назив Ђенерал Дража Михаиловић. ПОКС ће тражити да и остали градови следе пример Крагујевца.

– Крагујевачка Скупштина је прихватила иницијативу ПОКС и тиме је након судске, извршила и моралну рехабилитацију једне од најзначајнијих историјских личности Србије. Крагујевац је тако постао први већи српски град који је доделио назив једној улици по ђенералу Михаиловићу. Ово није само рехабилитација вође Трећег српског устанка већ и његове јуначке, христољубиве, Југословенске војске у отаџбини (ЈВуО) која је већ 1942. представљала најбројнији и најорганизованији покрет отпора против фашизма од Лондона па до Каира. Дражи Михаиловићу су се дивили Шарл Де Гол и Хари Труман, све вође националних покрета отпора у Европи, а био је највећа холивудска звезда током рата и идол младих генерација. Никога као Михаиловића комунисти нису оклеветали својом прљавом пропагандом. Данашњом одлуком крагујевачке Скупштине, овај град је показао због чега је Шумадија српска Спарта, која има колективно историјско памћење и која је златним словима на једној од својих улица исписала име бесмртног Драгољуба Драже Миаиловића – истакао је Мирко Чикириз, заменик председника ПОКС.

Чикириз није крио задовољство што су прихваћени и остали предлози ПОКС па су своје улице добили и свештеник Сава Банковић, затвореник са најдужим стажом у комунистичким затворима, затим најбољи ђак крагујевачке гимназије Живомир Жива Ковановић, кога су комунисти невиног стрељали са 16 година, уз још 13 крагујевачких ђака. Такође, улицу је добио и пилот Живица Митровић који је у априлском рату са крагујевачког аеродрома одлетео да брани Београд и уписао се у књигу јунака шестоаприлског рата.