Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС) тражи од Министарства спољњих послова Србије да осуди поступак, изјаву и тражи од Босне и Херцеговине извињење и смену Емира Суљагића, новог директора Меморијалног центра Поточари, у Сребреници, који је јавно поручио да је „Јасеновац четничка измишљотина“.

– Скандалозна изјава Суљагића је непоштовање невиних жртва, без обзира на веру, нацију и порекло и такви људи не могу не могу да обављају дужност директора било ког меморијалног центра. Он је од раније познат по скандалозним изјавама попут оне да је Република Српска иста као нацистички Вермахт, те да позива на „ослобађање тог, окупираног дела Босне и Херцеговине“, позива на нови рат, а то је кривично дело, кажњиво законом. Избор таквих људи на функције у Босни и Херцеговини довољно говоре о томе колико је бесмислена та творевина – поручио је потпредседник ПОКС, Војислав Михаиловић.

ПОКС упозорава да се овакве и сличне изјаве не смеју игнорисати. У време када се обележава скоро осам деценија од оснивања Јасеновца, једног од најозлоглашенијих логора у историји, у ком је страдало више од 700 хиљада Срба, Јевреја и Рома, званична Хрватска повампирује усташки покрет и све чешће релативизује жртве, а сада то исто слушамо и од званичника у Босни и Херцеговини.