Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС) је након писања појединих медија, поднео данас кривичну пријаву против особа које су из специјалне касе у згради Савезног извршног већа (СИВ) на Новом Београду украле документацију о суђењу и убиству генерала Драгољуба Михаиловића.

– Комунисти су по сваку цену крили истину од народа јер су се Драже и мртвог плашили. Зато нас не чуди што су документацију покрали из архива и сакрили је од јавности. Тако су се и Турци плашили Светог Саве, чије мошти су чуване вековима, али су их ипак спалили да се Срби око њега не би окупљали. Из истог разлога су и комунисти сакрили Дражин гроб, јер би он био својеврсно светилиште, место ходочашћа многих Срба и жариште борбе за слободу – поручио је потпредседник ПОКС и унук славног генерала Драже, Војислав Михаиловић.

Према релевантним исказима, уз документацију о суђењу Дражи Михаиловићу, постојао је још важнији део документације – о месту на ком је стрељан први борац против фашизма у поробљеној Европи.

ПОКС тражи од државе да по хитном поступку почне да трага за несталом документацијом о убиству најодликованијег српског официра и пронађе починиоце ове крађе. Драгољуб Михаиловић убијен је у ноћи између 16. и 17. јула 1946. године у Београду. Никада није утврђено где су сахрањени његови посмртни остаци. Михаиловић, нарочито после правоснажне одлуке суда о рехабилитацији, заслужује да почива у породичној гробници и да му се ода почаст као и другим српским великанима.