Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС) поздравља врло значајан сусрет Жан Кристофа Бисона, писца у Француској, књиге о ђенералу Драгољубу Михаиловићу и Дражиног унука и потпредседника ПОКС Војислава Михаиловића.

– Сусрет је био веома емотиван и дирљив. Срећан сам јер се истина о мом деди, ђенералу Дражи Михаиловићу и његовој чистој антифашистичкој борби и данас препричава широм света и мотив је за писање књига њему у част. А са друге стране, жалосно је да је Дража највише оспораван у земљи коју је волео изнад свега, у својој Србији, чак и данас, готово осам деценија од Другог светског рата – изјавио је, примајући књигу о свом деди на поклон, потпредседник ПОКС Војислав Михаиловић.

Књига „Херој кога су издали савезници, Генерал Михаиловић“ коју је написао угледни француски књижевник и заменик уредника листа „Фигаро“, Жан Кристоф Бисон, добила је тек 13 година након објављивања свој прави смисао, јер је дошла у Дражином наследнику, његовом унуку Војиславу Михаловићу. Бисон је написао књигу, одушевљен храбрим и ратичким животом ђенарала Драже, али и неправедом коју је најодликованији српски официр доживео. Бисон је поклонио своју књигу, а заузврат је од члана Председништва ПОКС Владимира Ђорђевића добио на поклон промо-пасош Краљевине Србије.

ПОКС подсећа да је делегација странке, на позив француског председника Емануела Макрона, боравила у Паризу и присуствовала свечаном обележавању 101. годишњице потписивања примирја у Првом светском рату.