Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС) најоштрије осуђује најновији физички напад на чланове ПОКС који се догодио данас на штанду ПОКС у Малом Mокром Лугу у београдској општини Звездара и захтева хитну интервенцију полиције и тужилаштва.

– Хулигански напад на чланове ПОКС само је епилог јучерашње атмосфере створене приликом прославе 29. новембра. То је потврдио и сам насилник, који је ломећи штанд ПОКС викао да је комуниста. Нећемо дозволити повратак у послератне године када је комунистички режим у Србији без пресуда убијао, отимао имовину и угњетавао наш народ.

С обзиром да постоји видео снимак овог кукавичког напада, очекујемо брзу идентификацију и процесуирање овог насилника, не само како би он лично био приведен правди, већ и да се пошаље порука да је Србија правна држава и да се обрачун са политичким неистомишљеницима неће толеристи, изјавио је народни посланик и председник ПОКС Жика Гојковић.

ПОКС подсећа да ово није први напад на чланове и симпатизере странке. Најдрастичнији случај се десио уочи одржавања  Прве монархистичке антифашистичке шетње 12.маја у Београду када су ПОКС упућене претње смрћу.