У просторијама Покрета обнове Краљевине Србије у Београду одржана је едукација и детаљно представљено Упутство у вези припрема и учешћа ПОКС на изборима.

Едукацију је организовао Божидар Павловић, регионални координатор за Београд, а све потебне информације и складу са Акционим планом Извршног одбора ПОКС,присутнима је изнео заменик председника Извршног одбора Љубомир Станишић.
Акценат на састанку је стављен на све припремне активности за изборне радње на локалним изборима. Станишић је представио динамику изборних радњи у Раковивици,поступно сваку активност у циљу испутњења плана прикупљања сигурних гласова, нових чланова и промоција странке на терену, кроз штандове и непосредне разговоре са грађанима.
Објашњен је начин на који се одређују кандидати за одборнике, контролоре и конкретне активности везане за прикупљање потписа и предају документације за предстојеће изборе.

Едукацији су присуствовали чланови из Београда, између осталих и Снежана Глигоријевић, координатор за Београд 1, Милан Јањић, координатор за Београд 3, Милош Парандиловић, портпарол, Андријана Чикириз, председница Српске краљевске омладине, председници Општинских одбора, повереници и чланови.