Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС) позива државу да у највеће приоритете стави смањење трошкова студирања за ИТ професије у Србији, као и да се, кроз субвенције и пореске олакшице, стимулишу домаће ИТ фирме да задрже наше инжењере у држави.

– Млади стручњаци са високим звањем масовно напуштају земљу јер овде не виде перспективу и то мора да се заустави коренитим реформама. Информационе технологије представљају највећу извозну снагу Србије и сектор са највећим растом сада и у будућности. Држава мора снажно да подржи тај сектор и да задржи наше талентоване стручњаке кроз сарадњу са компанијама – поручио је народни посланик и председник ПОКС Жика Гојковић.

Знање и образовање су једине сигурне инвестиције у будућност једне земље и народа, а ПОКС подсећа да су наши преци и те како били свесни тога. У Краљевини Србији образовање је било у сталном развоју, основана је Краљевска Академија, подигнуто на стотине основних и стручних школа, гимназија, универзитета у Новом Саду, Београду, Загребу, Љубљани и то је пут којим Србија треба да иде.