Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС) тражи од Министарства привреде да се повећају субвенције за младе привреднике (до 30 година), као и да се послодавцима омогуће олакшице за запошљавање младих људи са конкурентним зарадама.

– Плате младих стручњака су за 20 одсто ниже од републичког просека. Ако им нећемо помоћи и пружити боље услове, моћи ћемо само да гледамо како одлазе у иностранство. Уз боље плате, приоритет треба да ставимо на развој предузетништва и бизниса. Џаба нам сви страни инвеститори ако наши привредници немају шансе за развој. Садашње субвенције су исувише мале да се започне било какав озбиљан посао. Људи који имају жељу, визију и време да створе нова радна места морају да имају озбиљну подршку земље чијој привреди доприносе – изјавио је народни посланик и председник ПОКС Жика Гојковић.

Предлажемо да се субвенције дају за добре бизнис идеје и да износе барем милион динара, од чега ће половина новца бити бесповратно. Другу половину млади привредници би враћали у виду кредита на 10 година. На овај начин, држава добија приходе од пореза, смањује се број незапослених, млади људи се активно укључују у радни однос и остају у Србији.