Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС) дели мишљење са академиком Матијом Бећковићем да ће се подићи сав верни народ Српске праволсавне цркве у Црној Гори како би се одупрео доношењу и примени накарадног закона о слободи вероисповести, који је ушао процедуру скупштине Црне Горе.

– Овај закон у свом називу има реч слободу, а има за циљ управо супротно, да се што више угуши и расточи српско национално биће окупљено око Српске православне цркве у Црној Гори. Несхватљива је патолошка потреба актуелних власти у Црној Гори да се на сваки начин затире српско духовно, културно и историјско наслеђе.  Чак је и правна служба, која је задужена за усклађивање и обраду закона у процедури, оценила да је предложени закон неуставан, због могућности одузимања права својине, што је њиме предвиђено, изјавио је је потпредседник ПОКС, Војислав Михаиловић.

ПОКС подсећа да је актуелни режим у Црној Гори и раније покушавао да отима имовину Српској православној цркви и ослаби њену улогу коју има у очувању српског националног идентитета.