Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС) тражи да наше полицијске патроле прате кретање миграната који се крећу у групама од уласка у Србију све до граничних прелаза приликом њиховог изласка из земље, као и да се појача присуство полиције на местима где се мигранти окупљају. На овај начин повећала би се безбедност наших суграђана, али и спречиле би се и трагедије попут данашње, у којој је шест миграната изгубило живот, утопивши се у Дунаву код Оџака.

– Званични податак МУП-а је да су у протекла 22 месеца мигранти починили 214 кривичних дела, дакле просечно десет месечно. Од преко 11 хиљада миграната који су дошли у Србију ове године, 230 је затражило азил, а држава нема праву евиденцију шта је са хиљадама оних који нису пописани и уведени у евиденцију. Мигранти који долазе из ратом захваћених подручја Блиског истока озбиљна су безбедносна претња за нашу земљу и становништво и тако се морају третирати. Највећу опасност представљају бивши борци Исламске државе, али и младићи често наоружани ножевима којих има пуно у нашим прихватним центрима. Они све чешће насрћу и пљачакају наше грађане, што се често крије од очију јавности. Нарочито су угрожени становници општине Шид, града Сомбора, али и других општина које се налазе на путу миграната. Србија по овом питању треба да следи политику Мађарске која је чланица Европске Уније али чврстим ставом према мигрантима води рачуна о својим националним и државним интересима – изјавио је народни посланик и председник ПОКС, Жика Гојковић.

ПОКС подсећа да је и раније указивао да политика повећања броја становника Србије, прихватањем и укључивањем миграната у наше друштво није добро решење за нашу државу и да може бити изузетно опасно због могућег стварања базе џихадиста и бивших бораца исламиста на нашој територији.