Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС) најоштрије протестује против уређивачке политике Радио-телевизије Србије због тога што наша странка ни једном, за три године колико постоји, није позвана на гостовање у емисије, док се нађе простора за лидере странака попут Вука Јеремића, које имају далеко мању подршку међу грађанима од нас.

– Свако треба да има право да гостује у емисијама јавног сервиса, али неки ред треба да се зна, у односу на подршку у бирачком телу. По свим истраживањима имамо већу подршку од странке Вука Јеремића, а за нас не може да се нађе ни један термин. Уз то, Јеремићева странка јавно оптужује ПОКС да није права опозиција јер нећемо да бојкотујемо изборе, већ смо најавили самостални излазак на њих. Која је логика РТС да даје медијски простор странкама које ће бојкотовати изборе, а не даје онима које ће на њих изаћи и за чији програм грађани треба да чују – упитао је народни посланик и председник ПОКС Жика Гојковић.

ПОКС упозорава да се на овај начин ускраћује право на слободно информисање више од трећине грађана, који, према свим анкетама, желе обнову монархије. Ти грађани би сигурно желели да знају шта ПОКС има да каже.

ПОКС подсећа на још једну чињеницу, а то је да је наша странка регуларно формирана, која је при регистрацији предала више од 12.000 оверених потписа грађана, док је Вук Јеремић купио странку и променио јој назив, при чему постоје озбиљне сумње да ни странка коју је купио није регуларно сакупила своје потписе подршке, него се служила фалсификовањем, што је кривично дело. И због овог разлога треба да имамо предност у гостовању у јавном сервису.

– Према последњим истраживањима ПОКС има подршку око 3 одсто грађана Србије са тенденцијом раста, а на протеклим изборима у Кули и Лучанима добио је 7 и 3,5 одсто грађана што неоспорно потврђује упориште наше странке у бирачком телу Србије. Ако ово није аргумент да макар једном у три године треба добијемо прилику да се уживо у емисији РТС обратимо грађанима, не знам шта је. Или треба и ми да будемо насилни и са тестерама упадамо у јавни сервис да би добили прилику да и нас грађани чују – закључио је Гојковић.