Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС) позива све политичке странке које су најавиле излазак на предстојеће изборе, да на њима учествују самостално или искључиво у програмским коалицијама.

– Најава СПС да на предстојеће изборе жели у коалицију са СНС, показатељ је да у Србији и даље није сазрело време да се праве програмске коалиције, него искључиво оне које служе за грабеж на фотеље и функције. Грађани морају да знају за који програм гласају и шта се од будуће власти очекује, а оваквим непринципијелним коалицијама, потпуно се обесмишљава вишепартијски систем и демократија. Нигде у демократском свету не постоје предизборне коалиције левице и деснице, већ се грађани изјашњавају за једну од тих опција. СПС водећи политику „фотеља изнад свега“ овим жели да Србија буде јединствен пример у свету – изјавио је председник ПОКС, Жика Гојковић.

ПОКС подсећа да је још пре годину дана Председништво странке донело одлуку да на изборе излазимо самостално или у коалицији искључиво са странкама и удружењима грађана којима је главни циљ обнова краљевине.