Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС) тражи од министарства пољопривреде, водопривреде и шумарства да додатним субвенцијама заштити домаће пољопривредне произвођаче и повећа њихову конкурентност на тржишту.

– Због недовољне системске подршке, наши пољопривредници су све мање конкуретни у односу на иностране. Због тога смо дошли у ситацију да на нашем тржишту има знатно више пољопривредних производа из увоза, него наших домаћих. Тражимо додане субвенције и друге олакшице за наше пољопривреднике како би се зауставило рапидно смањење броја пољопривредних произвођача, а самим тим и слабљење ове кључне гране наше привреде – изјавио је народни посланик и председник ПОКС Жика Гојковић.

ПОКС подсећа да је већ предлагао мере додатне подршке пољопривредницима, међу којима су дуплирање субвенција, смањење цене горива за њих, као и да им се омогући замена пољопривредних производа за минерално ђубриво.  Такође, због значаја пољопривреде за привредни раст и развој Србије, ПОКС је са Уједињеном сељачком странком потписао споразум о подршци сељаку и опстанку села, који може бити стратешки документ у решавању овог изузетно важног питања.