Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС) позива своје присталице и све грађане да се одазову молитвеном  скупу подршке нашем страдалном народу у Црној Гори, заказаном за 8. јануар на Теразијама у Београду и узму учешће у литији до Храма Светог Саве.

– Закон по ком СПЦ, да би се регистровала у Црној Гори, мора да достави документацију за оснивача,  Светог Саву, матични број и извод из књиге рођених, потпуно је апсурдан и крши све верске, људске и правне норме. Најбољи и једини правно ваљан доказ чији су манастири у Црној Гори могу бити фреске, на којима су осликани српски владари Немањићи, који су оснивачи српске државе – поручио је потпредседник ПОКС Војислав Михаиловић.

ПОКС позива све Србе и све наше политичке странке да данас буду удружени као и увек кроз историју када је било најтеже. Црногорска власт се мора спречити у овом процесу, јер се на тај начин одричу закона Светог Петра Цетињског и темеља на којима је та држава основана. Званична Црна Гора заборавља речи Његоша, кога својатају као оца нације, а који је, између осталог, написао: „Српски пишем и зборим, Сваком громко говорим, Народност ми Србинска, Ум и душа Славјанска“. А такође и :“Коме закон лежи у топузу, трагови му смрде нечовјештвом“.