Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС) честита свим грађанима Српску нову годину, а посебно нашим сународницима у Црној Гори, које је тамошња власт покушала да унизи и уочи дочека Нове године.

–  Одлука о скидању новогодишње расвете по Црној Гори пре дочека Српске нове године, још једна је у низу срамних провокација режима Мила Ђукановића. Очигледно је да мирни и достојанствени протести народа и свештенства у Црној Гори због покушаја отимања имовине СПЦ не одговрају властодршцима, те на низак и подмукао начин покушавају да подигну тензије и изазову насиље и нестабилност. Украсе и лампице су скинули, али пламен истине и правде који се распламсава у срцима Срба  неће бити угашен све док светиње не буду одбрањене, изјавио је народни посланик и председник ПОКС Жика Гојковић.

ПОКС позива све грађане Србије да буду јединствени и наставе да пружају подршку нашем народу у Црној Гори све док тамошњи репресивни режим не престане да дискриминише Србе, или док се деценијска антисрпска власт коначно не промени.