Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС) тражи хитну измену закона о Финансијској подршци породици са децом, којим се породиљама ускраћује могућност да током породиљског одсуства продуже дозвољени минус или подигну кредит у банци.

-Труднице и породиље морају уживати посебне привилегије, јер Србија годишње само због негативног природног прираштаја губи више од 30.000 становника. Уместо поесебне бриге о њима, овај закон их чак дискриминише, што је недопустиво. Предлагали смо финансијску и друге врсте подршке за труднице и породице са више деце, јер одговорно вођење популационе политике мора бити приоритет и од тога нам и будућност зависи, изјавио је народни посланик и председник ПОКС Жика Гојковић.

ПОКС подсећа да је тражио измену низа законских решања по угледу на Краљевину Шведску, где је положај родитеља најбољи у Европи. Такође, поднети су предлози за додељивање различитих субвенција породицама са више деце као и да имају бројне друге олакшице приликом запошљавања, подизања кредита у банкама и друго.