Челници Покрета обнове Краљевине Србије (ПОКС), Монархистичког фронта и Савеза бачких Буњеваца потписали су данас коалициони споразум о заједничком наступу на изборима у оквиру Коалиције „ЗА КРАЉЕВИНУ СРБИЈУ“.

Ове странке су се обавезале споразумом, не само да заједно излазе на изборе, него и да ће се борити у Народној скупштини за обнову Краљевине Србије и њених вредности.

– Сада је време за обнову краљевине јер нам је национално јединство потребније него икада. Једино краљ може да обједини све политичке странке и власти и опозиције и обезбеди консензус око кључних националних питања – изјавио је народни посланик и председник ПОКС Жика Гојковић.

Председник Монархистичког фронта Дејан Дамњановић истакао је да је политичка подршка ЊКВ Принца Владимира Карађорђевића нашој коалицији од изузетног значаја. – Први пут после седам деценија откад је нелегално и противправно срушена монархија, након осам векова њеног постојања, имамо могућност да на гласању изаберемо Краљевину Србију. Србија ће њеном обновом добити стабилност, углед и јединство државе и нације. Повратићемо суверенитет над својом државом и сваким њеним делом. Очекујемо подршку свих монархиста, јер смо успели да на нашој изборној листи објединимо странке, удружења грађана и угледне појединце  – изјавио је Дамњановић.

– Једино у Краљевини Србији су Буњевци признати као национална заједница и имали сва права, а када је срушена монархија забрањено им је чак и да се изјашњавају као Буњевци. Ми то добро памтимо и желимо да се краљевина врати – поручио је овом приликом председник Савеза бачких Буњеваца Мирко Бајић.