Коалиција „ЗА КРАЉЕВИНУ СРБИЈУ“, коју чине Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС), Монархистички фронт ЊКВ Владимира Карађорђевића и Српски монархистички покрет, позива све политичке стране које излазе на изборе, да воде фер и коректну изборну кампању.

– У време када нам је, више него икада, потребна саборност и национално јединство, нема места прљавим кампањама. Хајде макар на једним изборима да покажемо да смо део цивилизованог света. Док се поједине странке већ сада баве искључиво политичким противницима, воде хајке и прикупљају јефтине политичке поене, ми ћемо се бавити искључиво својим програмом и идејом коју грађани подржавају у све већем броју. Србија треба да покаже да је демократска држава и апелујемо на све учеснике у изборној трци да се тако понашају – поручио је председник ПОКС и лидер Коалиције „ЗА КРАЉЕВИНУ СРБИЈУ“ Жика Гојковић.

Коалиција која на једном месту окупља све монархистичке опције у Србији изаћи ће самостално на предстојеће изборе на републичком и покрајинском нивоу, као и у 132 општине и града у Србији.