Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС) најоштрије осуђује хајку која се води против наших држављана који су се последњих дана вратили у Србију.

– Дијаспора нам је добра када доноси три милијарде евра годишње у Србију, а није добра када хоће да се врати својој кући. Није грешка што су наши људи из дијаспоре пуштени да уђу у своју отаџбину, већ је проблем што на граничним прелазима и аеродроима није организовано њихово тестирање на корона вирус и адекватан пријем. То што тестова у почетку није било довољно и што нисмо били спремни да примимо те људе, не може бити разлог за њихову сатанизацију. Нико не може да оспори чињеницу да годишње у нашу земљу дијаспора унесе више новца од свих аранжмана са ММФ и њихових кредита које ћемо отплаћивати деценијама – изјавио је председник ПОКС Жика Гојковић.

ПОКС подсећа на значај дијаспоре за нашу државу и да је због тога неопходно оформити посебно Министарство за дијаспору као и омогућити нашим држављанима који живе у расејању да гласају електронски на изборима.