Коалиција ЗА КРАЉЕВИНУ СРБИЈУ коју чине Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС), Монархистички фронт ЊКВ Принца Владимира Карађорђевића и Српски покрет монархиста, најоштрије осуђује истицање немачке заставе широм Београда, баш на годишњицу бомбардовања наше престонице у Другом светском рату.

– Немачке заставе широм Београда, баш 6. априла су велики и болан шамар и пљување у лице потомцима 2500 српских жртава током бомбардовања Београда, пре тачно 79 година. Не смемо заборавити да је тада осим људских жртава, разарања стотина цивилних зграда, извршен и културни геноцид на Србима, јер је циљано и са намером, немачка авијавија уништила и спалила Народну библиотеку са преко 300.000 књига, међу којима су биле и неке из средњег века. Могу да разумем жељу да се искаже солидарност са патњама немачког народа који бије битку са коронавирусом као и ми, али ми је несхватљиво да су градске власти одабрале баш дан, када су Немци тако дивљачки и немилосрно напали Краљевину Југославију – изјавио је лидер коалиције За Краљевину Србију и председник ПОКС, Жика Гојковић.

ЗА КРАЉЕВИНУ СРБИЈУ тражи одговорност надлежних за овај срамни чин, који је јасно показао да они који су одлучивали о томе немају ни мало достојанства, ни поштовања према прецима и њиховим жртвама да би ми данас живели у слободи.