Коалиција ЗА КРАЉЕВИНУ СРБИЈУ, коју чини Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС), Монархистички фронт ЊКВ Принца Владимира Карађорђевића и Српски покрет монархиста, подржава захтев Савеза пчеларских организација Србије (СПОС) упућен Влади Србије да се не ограничава слобода кретања пчеларима старијим од 65 година, јер је њихова професија специфична.

– Април је месец најважнији за пчеларе и ако изгубе пчелињак, последице ћемо трпети сви, јер је улога ових драгоцених инсеката пресудна у опрашивању многих пољопривредних култура и рађању њиховог плода. Мора се у њиховом случају направити изузетак, и дозволити старијима од 65 година, кретање без ограничења, тим пре што су пчелари на пчелињаку увек у самоизолацини и на отвореном. Уз одређену процедуру и поштовање прописа одласка до пчелињака, ни за њих ни за друштво нема никаквих здраствених ризика – изјавио је председник ПОКС и лидер коалиције За Краљевину Србију, Жика Гојковић.

Коалиција „За Краљевину Србију“ подсећа да је познато да пчелари имају одличан имунитет јер нагнути над кошницом удишу испарења засићена медом, воском, прополисом и да много теже оболевају.