Коалиција ЗА КРАЉЕВИНУ СРБИЈУ, коју чини Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС), Монархистички фронт ЊКВ Принца Владимира Карађорђевића и Српски покрет монархиста, изражава велику забринутост због почетка исламизације Србије насељавањем све бећег броја миграната и градњом џамија за њих.

Депортовати мигранте и спречити исаламизацију Србије

– Нећемо дозволити изградњу започетих шест џамија и смештаја за мигранте. Србија неће постати уточиште за мигранте које заподноевропске земље не желе да прихвате и место где ће се они стално настанити. План да се у нашој земљи изграде џамије намењене мигрантима будућим насељеницима, неће успети, јер ћемо ту градњу у старту зауставити, а мигранте депортовати из Србије. Не може наша држава решавати њихов статус, већ оне земље које су кризу и изазвале. Србија је одувек била отворена за све, али покушај енормног насељавања миграната који би могао да поремети нашу националну, верску и друштвену структуру и угрози економију и безбедност грађана, не сме бити дозвољен ни по коју цену – изјавио је председник ПОКС и лидер коалиције „За КРАЉЕВИНУ СРБИЈУ“ и председник ПОКС, Жика Гојковић.

Коалиција „ЗА КРАЉЕВИНУ СРБИЈУ“ подсећа да се и сада када се у нашој земљи налази мањи број миграната, наши грађани у Шиду, Београду и другим местима где се они налазе, сусрећу са безбедносним проблемима које они изазивају, и да би ти проблеми прогресивно расли са порастом броја миграната. Такође, повећање броја становника Србије, прихватањем и укључивањем миграната са ратом захваћеног подручја блиског истока није добро решење за нашу државу због могућег стварања и базе џихадиста и њихових бивших бораца на нашој територији.