Коалиција ЗА КРАЉЕВИНУ СРБИЈУ, коју чини Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС), Монархистички фронт ЊКВ Принца Владимира Карађорђевића и Српски покрет монархиста честита свим грађанима Србије 9. мај, Дан победе над фашизмом, уз подсећање да је Србија једна од првих земаља у Европи која се супротставила фашизму, када је генерал Драгољуб Михаиловић на Равној Гори организовао устанак против окупатора.

Србија имала два антифашистичка покрета

– Главна антифашистичка сила у нашој земљи, током целог рата, све до доласка Црвене армије, била је Дражина Југословенска војска у отаџбини. Ову чињеницу поткрепљену оригиналним документима и научним радовима младих историчара, не може нико да оспори. Без обзира на то, појединци у Србији покушавају да докажу да су Срби били уз фашисте. То је ужасна неправда, не само према Дражи, него према целом српском народу, који је страдао од фашизма као ни један други, осим Јевреја и Руса. Фашисти су убили на територији бивше Краљевине Србије више од милион Срба. Несумњиво је да смо ми имали два антифашистичка покрета, а ни један фашистички, чиме треба да се поносимо – поручио је потпредседник ПОКС, Војислав Михаиловић, унук Драже Михаиловића.

ЗА КРАЉЕВИНУ СРБИЈУ подсећа да је прва жртва фашизма у целом свету био Србин, Краљ Александар I Карађорђевић, који је убијен у атентату 1934. године у Марсеју, који су организовали фашисти.