Коалиција „ЗА КРАЉЕВИНУ СРБИЈУ“, коју чине Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС), Монархистички фронт ЊКВ Принца Владимира Карађорђевића и Српски покрет монархиста најоштрије осуђује бахато понашање директора Јавног предузећа „Србијагас“ Душана Бајатовића који је у сред пандемије корона вируса два пута куповао нове службене аутомобиле, укључујући и луксузне џипове.

Зауставити Бајатовића у расипању народних пара

– Куповина три нова, луксузна џипа од стране Србијагаса, губиташког државног предузећа, коме је Влада Србије прошле године опростила дуг од 1,2 милијарде евра је најблаже речено скандалозна. Оно што додатно узнемирава јавност је чињеница да су се аутомобили куповали у време трајања ванредног стања изазваног короном када су многи људи остајали без посла и ситуацији када држава мора из буџета да помогне привреди да се економски опорави од пандемије – изјавио је лидер коалиције ЗА КРАЉЕВИНУ СРБИЈУ и председник ПОКС, Жика Гојковић.

ЗА КРАЉЕВИНУ СРБИЈУ подсећа да је јавно предузеће „Србијагас“ 16.априла потписало уговор о куповини три луксузна теренца који ће грађане Србије коштати готово 18 милиона динара. Такође, током трајања ванредног стања ово предузеће је за око 134.000 евра купило и десет нових путничких аутомобила.