Делегација коалиције ЗА КРАЉЕВИНУ СРБИЈУ, коју чини Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС), Монархистички фронт ЊКВ Принца Владимира Карађорђевића и Српски покрет монархиста посетила је Ваљево где је са мештанима и локалним представницима странке разговарала о развоју Србије као и заштити државних и интереса домаћих пољопривредника, кроз забрану продаје пољопривредног земљишта странцима.

Забранити продају пољопривредног земљишта странцима

– Коалиција За Краљевину Србију коју чине Покрет обнове Краљевине Србије, Монархистички фронт Његовог Краљевског Височанства Принца Владимира Карађорђевића и Српски покрет монархиста ће забранити продају пољопривредног земљишта странцима. Наши преци су се борили вековим за ову земљу. Она је светиња и није за продају страним компанијама – поручио је носилац листе коалиције ЗА КРАЉЕВИНУ СРБИЈУ и председник ПОКС Жика Гојковић.

Коалиција ЗА КРАЉЕВИНУ СРБИЈУ подсећа да је ПОКС већ покретао иницијативе да Министарство пољопривреде не субвенционише стране компаније и не дозвољава им куповину пољопривредног земљиште, већ да право на те повластице имају искључиво домаћи пољопривредници.