Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС) тражи од државних званичника да не учествују у преговорима Београда и Приштине ако у њима представник САД буде Медлин Олбрајт.

– Србија нема шта да тражи за столом са главним лобистом независности тзв.Косова, којој је у разговорима предвиђена улога независног посредника. Србија треба да тражи њено изузеће и због тога што се силно обогатила на Косову преко своје компаније „Олбрајт Капитал Менаџмент“ која је учествовала у приватизацији више великих компанија из области телекомуникација, експлоатације руда и других, што представља класичан сукоб интереса – изјавио је председник ПОКС, Жика Гојковић.

ПОКС предлаже да Влада Србије инсистира да се у преговоре поред САД и ЕУ укључе и Русија и Кина као потписници резолуције 1244 СБ УН, који су у обавези да гарантују њену примену.

Најава укључивања бивше државне секретарке и промотера антисрпских ставова, Медлин Олбрајт у дијалог Београда и Приштине показује континуитет нове администрације САД са периодом Клинтонове владавине који симболизује најгори однос у историји Србије и Сједињених Држава.